Naturisten Kralingen

Nieuws van Naturisten Kralingen

   Apr 01

Naaktstrandje Kralingse bos in het AD.

Artikel: Algemeen dagblad zaterdag 29 maart 2014

Naturisten blij met meer beschutting

Gerrit van Loon

ROTTERDAM Naturisten zijn blij met de groenafscheidingen rondom het naaktstrandje in het Kralingse Bos.
Dit jaar is de onderhoudsploeg terughoudender geweest in het knotten van omringende wilgen en het snoeien van groen constateren zij. „Hiermee is hopelijk een oplossing gekomen voor een heel lang spelend probleem” zegt Herman van Naturisten Kralingen.
„Het lijkt erop dat de onderhoudsploeg rekening gaat houden met onze privacy” vertelt hij. Naturisten zijn de tweede tweede week van maart voor het eerst dit jaar uit de kleren gegaan op het strandje aan de Kralingse Plas. Ze kwamen voor een aangename verrassing te staan. De wilgen aan de slootkant zijn om en om geknot zodat nu geen open ruimte is ontstaan waar richting strandje en water doorheen kan worden gekeken.

Exhibitionisten
Voorgaande jaren duurde het maanden voor de wilgen voldoende uitgegroeid waren om de ligweide aan het zicht te onttrekken. Dit tot ergernis van de naaktrecreanten die over het algemeen geen exhibitionisten zijn en tot schrik van de voorbijgangers die ongevraagd met bloot werden geconfronteerd, zegt Herman van Naturisten Kralingen die zelf op loopafstand van het strandje woont.
De groep regelmatige bezoekers bestaat uit 25 personen. Daarnaast zijn er nog zeker 25 die onregelmatig en alleen in het weekend en bij zeer zonnig weer het strandje bezoeken.
Veruit de meeste mensen uit de groep vaste bezoekers woont in Kralingen, Crooswijk, het Oude Noorden of in de directe omgeving van het Kralingse Bos.
De naturisten komen ter afwisseling op andere naturistengelegenheden bij de Zevenhuizer plas of de Tweede Maasvlakte. Naturist Herman: „De meeste bezoekers van het naaktstrandje kennen elkaar goed en komen voor de gezelligheid of een praatje.
In de zomer worden spontaan barbecues op het strand of een uitje naar het naaktstrand van Hoek van holland georganiseerd.”

(ArchieffotoCees Kuiper, bijschrift:)
Voorgaande jaren lagen bezoekers van zowel het recreatiegebied als het naaktstrandje in het zicht, doordat de gemeente wel erg enthousiast wilgen snoeide. ‘Het lijkt erop dat ze nu rekening gaan houden met onze privacy,’ zegt Herman van Naturisten Kralingen.

Artikel: Algemeen dagblad zaterdag 29 maart 2014


   Mar 14

Naturistenseizoen 2014 begint lekker vroeg op naaktstrandje Kralingse bos.

Dankzij het prachtige weer werd het naturistenstrandje op zondag 9 maart weer goed bezocht door blote zonaanbidders. Ook de daarop volgende dagen was er veel belangstelling voor het naturistenstrandje hoewel het voorjaar nog moet komen er nog nauwelijks een blad aan de bomen zit.

Ook de politie liet zich nog even zien op het strandje om polshoogte te nemen en een praatje te maken met de aanwezige naaktrecreanten. Wat zeer op prijs wordt gesteld gezien de overlast van een aantal seksbeluste heren die vorig jaar ernstig misbruik maakten van het strandje. Waar dat toe kan leiden bewijst te geschiedenis met het naaktstrandje in het Delfse hout maar weer. 
meer hier over..
Wij gaan er vanuit dat regelmatig toezicht een preventieve werking heeft waardoor de overlast van de heren beperkt wordt en ze hun heil zoeken op de daarvoor aangewezen zone in het bos. (de “HOP” Homo Ontmoetings Plek) Wij raden dan ook dit jaar iedereen aan om melding te maken van ongewenst gedrag en de daders bij voorkeur hierop aan te spreken als dit mogelijk is om het naaktstrandje schoon, veilig en prettig te houden voor de echte liefhebbers.

Gemeentewerken is dit jaar (tot nu toe) terughoudender te werk gegaan dan voorgaande jaren met snoeien door de wilgen aan de slootkant om en om te knotten en de begroeiing in het middengedeelte en de afscheiding met het textielstrand voorlopig ongemoeid te laten.

Wij verwachten dat met de huidige temperaturen de bomen en struiken weer spoedig uit gaan lopen en het strandje weer een groene oase wordt en de naaktrecreant niet meer zichtbaar is vanaf het voetpad en fietspad.

SAMSUNG CSC

De wilgen aan de slootkant zijn om en om gesnoeid zodat het strandje eerder aan het zicht ontrokken wordt als de natuur gaat uitlopen.
(foto: Dirk)


   Aug 12

Gemeentewerken Rotterdam komt afspraken over het naaktstrandje weer niet na.

DSC_1162[1]-001

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoewel Naturisten Kralingen de laatste jaren duidelijke afspraken over de veiligheid en inrichting van het naturistenstrandje aan de Kralingse plas heeft gemaakt met de deelgemeente Kralingen-Crooswijk  en met het hoofd Gemeentewerken die voor het groenonderhoud verantwoordelijk is, zijn deze weer niet nagekomen door de laatste partij.  Belangrijk punt hierin was voor Naturisten Kralingen dat waarbij de privacy van de bezoekers en de natuur gerespecteerd zouden worden.  (zie onder meer ons artikel uit februari 2013 en het artikel uit maart 2013)  Gemeentewerken heeft toch gemeend de heggenschaar te moeten hanteren en de scheidingsheg tot op kniehoogte te moeten kortwieken. Dit tegen uitdrukkelijk verzoek van ons hierin terughoudend te zijn en nadat de heg eindelijk een goede dichtheid en hoogte had bereikt naar mening van de bezoekers.

DSC_1161[1]-001

 

 

 

 

 

 

 

NK sympathisant Koos zegt hierover het volgende: het lijkt erop dat Gemeentewerken Rotterdam ons niet graag ter wille wil zijn en ons ons liever kwijt is, we vragen al anderhalf jaar om een extra vuilnisbak en reparatie van de bestaande vuilnisbak waar niet op gereageerd wordt maar  om te snoeien  zodat we weer volledig zichtbaar zijn is Gemeentewerken Rotterdam er weer  als de kippen erbij.. Nadat Gemeentewerken Rotterdam de de heg tussen het naturistenstrand en het textielstrand gesnoeid had nam de overlast weer duidelijk toe. Groepjes geklede mensen stonden over de heg te staren of  gingen op het scheidingshek zitten om blote mensen aan de andere kant te beloeren. Vaak worden er dan dingen geroepen en/of  gebaren gemaakt.  Blijkbaar is Gemeentewerken Rotterdam van mening dat het naaktstrandje een soort Blijdorp moet zijn en dat naturisten te kijk moeten worden gezet.

DSC_1160[1]-001


   May 10

Naturisten Kralingen klagen over over zichtbaarheid strandje bij deelgemeente.

Naar aanleiding van het grote aantal negatieve reacties van gebruikers van het naaktstrandje in het Kralingse bos  op de rigoureuze snoeipraktijken van Gemeentewerken en de daarmee samenhangende volledige zichtbaarheid van het naaktstrandje van buitenaf heeft Naturisten Kralingen contact opgenomen met de deelgemeente Kralingen Crooswijk. Naturisten Kralingen stelde hierbij dat de gemeente ingaat tegen eerder gemaakte afspraken hierover met NK.

De deelgemeente gaf hierop als reactie dat het zeker niet de bedoeling is om naturisten te kijk te zetten en het ook onwenselijk te vinden dat het strandje zichtbaar is vanaf het fiets- en voetpad.

De deelgemeente heeft gemeentewerken extra beplanting in de vorm van een struikensoort aan laten brengen tussen de wilgjes aan de slootkant en aan de toegangszijde. Het is de bedoeling dat dit uitgroeit en onderhouden wordt tot een haag om zo de privacy van de naturistische bezoekers te garanderen. Hoewel Naturisten Kralingen een voorkeur had voor een andere oplossing is ze van mening dat dit een acceptabele oplossing is waarbij een groot gedeelte van de tijd het strandje afdoende aan het oog van voorbijgangers en niet naturistische recreanten onttrokken zal zijn mits er in het vervolg zorgvuldiger gesnoeid wordt.


   Apr 26

Naaktstrand Delftse Hout gesloten vanwege seksoverlast.

Eerder gaven burgemeester en wethouders van Delft te kennen het naaktstrand in recreatiegebied Delftse Hout te willen sluiten. De maatregel heeft uitsluitend tot doel openbare seks in dit gebied tegen te gaan. De NFN wil tegen dit besluit in beroep gaan en vroeg de gemeente hierop de oorspronkelijke naaktstrandbebording voorlopig de laten staan. Desondanks is deze verwijderd. In plaats hiervan staan op het strand borden ‘Naaktstrand opgeheven’.
Delftse Hout artikel NFN

Bron: NFN. Voor het volledige artikel van de NFN  klik hier.

Verder meer hier over op naaktstrandje.nl.


   Mar 15

Zichtbaarheid van het naaktstrandje door passanten ongewenst.

artikel naaktstrand Klik op artikel voor vergroting.

Dit artikel is ingezonden door een vaste bezoeker van het naaktstrandje naar aanleiding van ons bericht van 4 februari: Slechte start 2013 naturisten strandje.

2013: Dirk geeft hierbij als commentaar: Het is onbegrijpelijk dat de gemeente keer op keer zo drastisch snoeit dat het naaktstrandje volledig zichtbaar is voor voorbijgangers op het fietspad en het voetpad terwijl hier meer dan twintig jaar geleden al over geklaagd werd door niet naturistische gebruikers van het Kralingse bos dus het probleem moet al lang bekend zijn bij de gemeente Rotterdam.


   Feb 04

Slechte start 2013 naturisten strandje.

Grote schik toen bleek dat begin 2013 het naturistenstrandje van het Kralingsebos in Rotterdam weer eens volledig kaal gekapt, gerooid en gesnoeid was door Gemeentewerken. Dit weer geheel tegen de afspraak die met de deelgemeente Kralingen Crooswijk  en Gemeentewerken gemaakt was het niet meer op een dergelijke manier te doen. Om aan het begin van het seizoen de begroeiing onvoldoende hersteld blijkt om beschut tegen de wind te zitten en met name de privacy van de naturistische bezoekers te waarborgen en reacties van ongevraagd met bloot geconfonteerde voorbijgangers op het langsgelegen voet- en fietspad te voorkomen.


 

 
 

 

 

 
Planten en bloemen zijn volledig weggemaaid door Gemeentewerken Rotterdam. Het naaktstrandje is sinds begin 2013 veranderd in een saaie winderige vlakte zonder enige privacy.

 

 

 


   Dec 17

Waterkwaliteit Kralingseplas 2012.

Ondanks grote investeringen in tijd en geld is Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, beheerder van de Plas, er in 2012 niet in geslaagd hun doelstelling om de Kralingseplas een uitstekende waterkwaliteit te geven mislukt. Hoewel de zomer van 2012 matig kan worden genoemd was het voor de blauwalg een uitstekend sezoen en was er vaak vies en stinkend water. Blauwalg zorgt voor huidirritatie, maag- en darmklachten en daarom is er dit jaar een zwemverbod van kracht geweest. Enkele lokale politieke partijen hebben vragen gesteld over de waterkwaliteit. Volgens het Hoogheemraadschap gaat het om een nieuwe soort Wlauwalg in de Kralingseplas die men met behulp van algenexperts wil gaan bestrijden om in 2013 de gewenste waterkwaliteit te bereiken en zwemverboden niet meer nodig zullen zijn..

eendjesaandeplas


   Jun 11

Politie gaat meer controleren op naturistenstrandje

Politie aktie bij naturistenstrand 06-06-2012 Naar aanleiding van een gesprek tussen Naturisten Kralingen bij de deelgemeente Kralingen-Crooswijk met betrekking tot overlast en intimidatie door jongeren op het strand heeft de verantwoordelijke wethouder, Naturisten Kralingen toegezegd dat de politie nieuwe instructies krijgt en vaker komt controleren waarbij de politie ook vaker onaangekondigd het strandje en ligweide op zal komen en niet alleen op het fietspad voorbij rijdt. De controles zullen op verschillende manieren worden uitgevoerd zoals met de auto/motor, biketeam maar ook onopvallend door agenten in burger en observatie op lange afstand m.b.v. telelenzen waarbij in verdachte situaties door de politie opnames worden gemaakt als bewijsmatriaal. Hierbij zal ook extra worden gelet op personen die openlijk seksueel gedrag vertonen op het naturistenstrand en/of omgeving. Werden deze heren vroeger alleen gewaarschuuwd en naar de HOP (homo ontmoetings plaats) in het Kralingse bos verwezen dan kunnen ze nu ook een procesverbaal en bekeuring verwachten. Ook de Rotterdamse stadswacht krijgt nieuwe instructies met betrekking tot overlast op het strand. Naturisten Kralingen juicht dit toe en wil de politie hierin graag behulpzaam in zijn.
politie te water


   Jun 08

Extra zand voor naturistenstrand.

01-03-2011 Met dank aan de deelgemeente en bosbeheer is het zand op het naturistenstranje in het Kralingse bos structureel opgehoogd waarmee er een einde is gekomen aan de blubberbende na regenval en het altijd vochtige zand. Naturisten Kralingen had dit punt aangekaart bij de deelgemeente Kralingen-Crooswijk en er op gewezen dat zand op het textielstrand wel regelmatig werd aangevuld. Hoewel ons werdt gezegt dat er op dat moment waarschijnlijk geen geld voor was hebben we toch extra zand gekregen, een hele verbetering voor het strandje!