Naturisten Kralingen

Nieuws van Naturisten Kralingen

   Apr 01

Naaktstrandje Kralingse bos in het AD.

Artikel: Algemeen dagblad zaterdag 29 maart 2014

Naturisten blij met meer beschutting

Gerrit van Loon

ROTTERDAM Naturisten zijn blij met de groenafscheidingen rondom het naaktstrandje in het Kralingse Bos.
Dit jaar is de onderhoudsploeg terughoudender geweest in het knotten van omringende wilgen en het snoeien van groen constateren zij. „Hiermee is hopelijk een oplossing gekomen voor een heel lang spelend probleem” zegt Herman van Naturisten Kralingen.
„Het lijkt erop dat de onderhoudsploeg rekening gaat houden met onze privacy” vertelt hij. Naturisten zijn de tweede tweede week van maart voor het eerst dit jaar uit de kleren gegaan op het strandje aan de Kralingse Plas. Ze kwamen voor een aangename verrassing te staan. De wilgen aan de slootkant zijn om en om geknot zodat nu geen open ruimte is ontstaan waar richting strandje en water doorheen kan worden gekeken.

Exhibitionisten
Voorgaande jaren duurde het maanden voor de wilgen voldoende uitgegroeid waren om de ligweide aan het zicht te onttrekken. Dit tot ergernis van de naaktrecreanten die over het algemeen geen exhibitionisten zijn en tot schrik van de voorbijgangers die ongevraagd met bloot werden geconfronteerd, zegt Herman van Naturisten Kralingen die zelf op loopafstand van het strandje woont.
De groep regelmatige bezoekers bestaat uit 25 personen. Daarnaast zijn er nog zeker 25 die onregelmatig en alleen in het weekend en bij zeer zonnig weer het strandje bezoeken.
Veruit de meeste mensen uit de groep vaste bezoekers woont in Kralingen, Crooswijk, het Oude Noorden of in de directe omgeving van het Kralingse Bos.
De naturisten komen ter afwisseling op andere naturistengelegenheden bij de Zevenhuizer plas of de Tweede Maasvlakte. Naturist Herman: „De meeste bezoekers van het naaktstrandje kennen elkaar goed en komen voor de gezelligheid of een praatje.
In de zomer worden spontaan barbecues op het strand of een uitje naar het naaktstrand van Hoek van holland georganiseerd.”

(ArchieffotoCees Kuiper, bijschrift:)
Voorgaande jaren lagen bezoekers van zowel het recreatiegebied als het naaktstrandje in het zicht, doordat de gemeente wel erg enthousiast wilgen snoeide. ‘Het lijkt erop dat ze nu rekening gaan houden met onze privacy,’ zegt Herman van Naturisten Kralingen.

Artikel: Algemeen dagblad zaterdag 29 maart 2014

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>